Pianoles voor kinderen Pianoles De Bilt, Utrecht Centrum en Noordoost.

 

 

In De Bilt, Zuilen, Utrecht Centrum en Noordoost ook aan huis!

Sinds 1995 geef ik pianolessen in Utrecht, met name aan kinderen. Beginnende leerlingen krijgen bij mij een algemene basis die zij voor de rest van hun muzikale loopbaan meedragen. Ze leren het notenschrift, ontwikkelen hun motorische vaardigheden en ik besteed veel aandacht aan muzikale expressie.

Plezier en progressie

In mijn lessen staat het speelplezier voorop. Piano leren spelen gaat niet vanzelf: om een goede basis te verwerven moet elk kind hobbels nemen. Door een vragende manier van lesgeven volg ik het leerproces van elke individuele leerling precies en ik stem mijn aanpak en aanbod daarop af. Ik sluit aan bij wat de leerling leuk vindt en zorg voor afwisseling. Naast de basismethode heb ik een ruim aanbod van klassieke muziek met evt. uitstapjes naar blues, jazz of pop. Muziek is om van te genieten en bovendien: zonder enthousiasme geen vorderingen.

Muziek maken

Als je de juiste pasjes kent, wil dat nog niet zeggen dat je kunt dansen. Om muziek te maken moet je meer doen dan de goede noten spelen. Ik leer de kinderen vanaf het prilste begin om van een simpel wijsje iets moois te maken door bijvoorbeeld aan de dynamiek (sterk/zacht) te werken en door legato of juist staccato te spelen.

Les aan huis

In De Bilt, Zuilen, Utrecht Centrum en Noordoost geef ik kinderen ook les aan huis. pianoles utrecht

Contact met ouders

Ik breng ouders regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen van hun kind in de les. En als er iets niet goed loopt, neem ik direct contact op.